68432
Book
In basket
"Książka Żywność jako lekarstwo może być wartościowym wkładem w rozwój działań profilaktycznych. Publikacja nie jest podręcznikiem akademickim, ale w sposób bardzo przystępny przybliża Czytelnikowi zagadnienia racjonalnego żywienia i żywności. Autor przyjął logiczny układ prezentowanych zagadnień. Po krótkim wprowadzeniu w epidemiolegię chorób na tle nieprawidłowego żywienia i omówieniu wybranych zagadnień fizjologii działania pokarmu na organizm, poświęca dużo uwagi roli witamin, składników mineralnych i bioflawonoidów w profilaktyce chorób. Następnie omawia najważniejsze produkty żywnościowe, podkreślając ich znaczenie w zapobieganiu chorobom". Prof. dr hab. Wiktor B. Szostak
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 613/614 [Wypożyczalnia] (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 613/615 [Filia - Wypożyczalnia dla Dorosłych] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again